Valkoinen hevonen
Valmistettu suomessa!

Monivitamiiniliuos

Tuotekuvaus

Supreme Horse Care Monivitamiiniliuos sisältää hevosille sopivissa suhteissa A-, D- ja E- vitamiineja, K-vitamiinia sekä B-ryhmän vitamiineja. Monivitamiiniliuos on monipuolinen ravintolisä hevosille. Liuoksen xylitol edistää A-, D-, E- ,K- ja B-ryhmän vitamiinien imeytymistä. Liuos sisältää myös niasiinia, pantoteenihappoa ja biotiinia.

Jokaisella vitamiinilla on elimistössä useampiakin tehtäviä. Vitamiinien tarpeeseen vaikuttaa mm. hevosen ikä, rasitustaso, yleinen terveydentila ja ruoansulatuskanavan kunto. Myös heinän laadulla, auringonvalon saannilla ja muiden lisärehujen määrällä on suuri vaikutus lisävitamiinien tarpeeseen. 

A-vitamiini: Yleinen vastustuskyky, solujen jakautuminen, hengitysteiden ja ruoansulatuskanavan epiteelien kunto. Myös kavioiden kunto, lisääntyminen ja näkö. Pääasiallinen luontainen A-vitamiinilähde hevosen ruokinnassa on laidunruohon tai hyvälaatuisen heinän sisältämä betakaroteeni, josta hevonen muokkaa entsyymin avulla A-vitamiinia. Betakaroteeni tuhoutuu heinästä helposti varastointiajan pidentyessä.

D-vitamiini: osallistuu kalsium/fosfori-aineenvaihdunnan säätelyyn. D-vitamiinia muodostuu iholla auringon ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta ja siksi lisätyn D-vitamiinin tarve on suurin talvella. Paljon tallissa aikaa viettävien ja ulkona loimitettuna olevien hevosten D-vitamiinin saantiin tuleekin kiinnittää huomiota.

E-vitamiini: tärkeä antioksidantti, suojaa lihaksistoa haitallisten vapaiden radikaalien vaikutukselta. E-vitamiinia tarvitaan myös yleisen vastustuskyvyn ylläpitämiseen. Tarve kasvaa elimistön erilaisissa rasitustilanteissa (valmennus, stressi, sairaudet). Öljyn lisääminen rehustukseen lisää E-vitamiinin tarvetta.

K-vitamiini: osallistuu veren hyytymisen säätelyyn. Laidunruoho ja hyvälaatuinen heinä sisältävät K-vitamiinia ja K-vitamiinia muodostuu myös hevosen elimistössä mikrobitoiminnan seurauksena.

B1-vitamiini: osallistuu elimistön energia-aineenvaihduntaan.

B2-vitamiini: osallistuu elimistön energia-aineenvaihduntaan.

B6-vitamiini: osallistuu elimistön energia-aineenvaihduntaan.

B12-vitamiini: osallistuu elimistön energia-aineenvaihduntaan, propionihapon hyväksikäyttö.

Niasiini: osallistuu elimistön energia-aineenvaihduntaan.

Pantoteenihappo: osa koentsyymi-A:ta, joka osallistuu hiilihydraatti-, rasva- ja valkuaisaineenvaihduntaan.

Biotiini: ylläpitää kavioiden, ihon ja karvapeitteen kuntoa.

 

Käyttöohje

Annostus:

Kilpahevoset ………………….. 10 ml/päivä

Harrastehevoset ……………. 5 ml/päivä 

Siitostammat ………………… 10 ml/päivä 

Ponit ……………………………..  2-5 ml/päivä

Varsat …………………………… (0,5 – 1 v) 5 ml/päivä 

 

 

 

 

Pakkauskoko

1000 ml

Lisätietoja tuotteesta

Monivitamiiniliuos tuotetiedot